Reggelire vagy délutáni kávéhoz is finom, gyors, egészséges édesség. Nagyon jól formázható, szilikon sütőformákban is jól süthető, de egyszerűen keksz alakban is elkészíthető.

Almás-diós müzliszívek
Hozzávalók az almás verzióhoz:
- Egy nagy (4 dl) bögre müzli vagy sima zabpehely (én olyan müzlit használok, amiben mogyoró, mazsola is van)
- fél pohár joghurt
- 2 evőkanál méz
- egy nagy marék dió darálva
- 3 közepes alma (héjastól lereszelve)
- 2 tojás
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverem, szívecskés vagy más szilikonformába teszem és kisütöm. Ha nincs forma kéznél, egyszerűen sütőtepsire kis halmokat teszek, azokat ellapítom és keksz formájúra sütöm. 180 fokon kb. 30-40 perc szívecskés (vagy más, hasonlóan magas) sütőforma, kb. 20-25 perc lapos, keksz formájú változat esetén.
Hozzávalók a banános változathoz:
- Egy nagy (4 dl) bögre müzli vagy sima zabpehely
- fél pohár joghurt
- fél marék dió darálva
- étcsoki apróra vágva (kb. fél tábla)
- 3 közepes méretű, érett banán (pépesítve)
- 2 tojás

Banános-csokis-diós müzlitallérok
Elkészítés:
Kanállal kis kupacokat teszek a sütőlapra és ellapítom. Kicsit kevesebb ideig kell sütni, mint az almás verziót, hiszen kisebb a gyümölcs létartalma.
Jó étvágyat! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: